Potetform med løk og gulrøtter
Enda en veldig enkel oppskrift fra ”Sølvskjeen”, bryllupsgaven til alle italienske par, og den smaker fantastisk.
Ingredienser (4 personer):
• 400 g poteter, skrellet og skåret i tynne skiver
• 300 g løk, i tynne skiver
• 200 g gulrøtter, i tynne skiver
• Basilikumblader, hakket
• 50 g parmesanost, revet
• Crème fraîche (kan lett sløyfes; ikke i originalen)
• Olivenolje
• Salt & pepper
Sett stekeovnen på 180 grader og pensle en form med oljen. Legg i skiver av poteter, løk og gulrøtter lagvis. Dryss basilikum, salt og pepper over, event. ytterligere krydder etter fritt valg (jeg bruker en del tørket timian). Drypp rikelig med olivenolje over og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett den i ovnen og sjekk status etter 1 time. Steketiden varierer, men sett ovnen kraftig ned når den er ferdig.
Rett før servering tar du ut formen og smør utover en del klatter med Crème fraîche, fulgt av en god porsjon revet ost. Gratiner i ovnen til gyllenbrun.
Server den rett fra formen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar