tirsdag 16. januar 2018

JordskokksuppeSuppe er blitt moderne igjen og det er fint å ha noen varianter å velge mellom. Den kan gjøres i stand i god tid før den skal spises og det er lurt å lage en stor porsjon. De fleste kan fryses greit. Man kan selvfølgelig lage enkle supper av det man har igjen i kjøleskapet, men av og til er det artig å lage noe mer spesielt.

Jordskokker er ikke så vanlig, men de har en fin, mild og litt nøtteaktig smak. Med litt hvitvin, fløte og en liten smak med trøffelolje i suppen kan den bli rene festmåltidet. Hvis det er vanskelig å få tak i jordskokker, kan man bruke sellerirot.
Ingredienser:

·        500 gram jordskokker
·        2 hvitløksfedd
·        2-3 sjalottløk (ev 1 løk)
·        1-2 stilker stangselleri, kan sløyfes
·        1 dl hvitvin
·        3 dl kyllingkraft
·        5 dl melk
·        1 dl fløte
·        Salt-pepper
·        Litt sitronsaft
·        Trøffelolje, om du har
·        Litt chorizopølse og parmesan til garnityr

Skrubb jordskokkene rene med en børste og del i mindre biter. Skrell løk, hvitløk og stangselleri og del i små biter. Surr løk, hvitløk og selleri i litt smør og olje, tilsett jordskokkene og surr videre et par minutter. Tilsett hvitvinen og kok videre til det meste av vinen er fordampet.

Tilsett kyllingkraft, melk og fløte og kok opp. La det koke forsiktig ca 30 minutter til jordskokkene er helt møre. Kjør suppen glatt i en kjøkkenmaskin. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft, og hvis du har, noen dråper trøffelolje (forsiktig).

Del chorizopølsen i biter og stek litt forsiktig, la den renne av seg på et kjøkkenpapir. Kan også bruke spekeskinke eller bacon.

Server suppen godt oppvarmet med litt chorizopølse og høvlet parmesan på toppen. Noen dråper trøffelolje eller olivenolje på toppen gjør seg godt. Hva man vil ha som garnityr, kan man velge selv. Det er mange muligheter, men litt godt brød til er viktig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar