tirsdag 9. mars 2021

Enkel purre-kompott.

Orginalt serverte Hellstrøm denne til stekte kamskjell, men vi synes den passer fint til det meste av fisk og lyst kjøtt.  Bjørn.

 

 Ingredienser:

  • 2 purre, kuttet i 1 cm skiver
  • ½ dl vann
  • Litt sitron- eller lime-juice
  • Salt & pepper
  • ½ ts sukker
  • 50 gram smør

 

Vask og rens purren. Kutt den opp i ca. 1 cm. skiver. Kok opp vannet og litt av smøret i en kjele og tilsett purren samt sukker og litt salt. Kok på sterk varme under omrøring hele tiden (ca. 10 min). Tilsett mer vann og smør etter hvert/behov. Prosessen tar ca. 10 minutter og krever litt energi. Purren skal bli en mør og grønn kompott. Den må ikke bli brun! Smak til med sitron.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar