Denne
enkle retten med spinat kan brukes som lunsj eller tilbehør til en middagsrett.
Den kan forberedes i god tid og spises varm eller kald. Jeg bruker oftest å
lage den i små porsjonsformer, men den kan også lages i en større form. Mengde
spinat er vanskelig å angi, det kan se mye ut før den surres, men den minsker
veldig når den varmes.
Ingredienser:
·
En
pose fersk spinat eller noen gode never
·
3
hakkede hvitløksfedd
·
1
egg
·
2
ss fløte
·
Litt
revet ost, valgfritt
·
Salt,
pepper og revet muskat
Vask
spinaten godt. Ha litt olje og hakket hvitløk og spinaten i en stor kjele eller
en høy stekepanne. Surr noen minutter over sterk varme til spinaten faller
sammen og vannet fordamper. La den renne godt av seg og hakk den grovt. Man kan
også bruke frossen spinat, men pass på at det ikke er for mye væske.
Smør
noen små ildfaste former, dette er til 4 små former.
Pisk
lett sammen egg, fløte, revet ost, salt, pepper og muskat. Bland inn spinaten
og fordel i formene. Ha en liten smørklatt på toppen.
Stekes
i vannbad 180 grader ca 20 minutter til eggestanden er stiv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar