onsdag 1. desember 2010

Indisk Curry

Denne curry'en er basert på det currymåltidet som mine indiske studievenner i Loughborough pleide å lage i stand en kveld i måneden til en forandring fra den faste kantinematen i studenthall'en. Den ble laget på et enkelt hybelkjøkken og man spiste med hendene.
Bjørn.

Ingredienser for 5 personer:

• 1 kg rent kokekjøtt (okse eller lam), skåret i 2,5 cm kuber
• 5 medium løk, tykke skiver
• 5 fed hvitløk, hakket
• Fersk ingefær, hakket (ca. dobbelt volum av hvitløken)
• 6 ss curry pulver (Rød Madrass)
- 2 ss Garam Masala
• 2 ss hvetemel
• 2 ss tomatpuree
• 2 ss sitron juice (sent i prosessen)
• 1 box tomater
• salt (sent)
• 4 dl kraft (ex. 1 dl sterk buljong + 3 dl yogurt)
• 2 ts turmeric/gurkemeie
• 2-4 små tørkede chilli (sterke) : 0 = fransk  2 = mild curry, 3=medium, 4=hot curry.


Brun kjøttet i stor gryte, som etterhvert skal romme alt. Reserver kjøttet på tallerken og myk opp løken i gryta, sammen med hvitløk, ingefær og curry pulver. Curry pulveret trenger ca. 5 minutter med medium til sterk varme for å få max effect.

Legg kjøttet tilbake i gryta og dryss på hvetemel og stek 2 minutter. Ta nå etterhvert i resten av ingrediensene, forsiktig først med væsken mot meljevningen. La det hele simmre i ovn på 160 grader i ca. 2 timer avhengig av kjøttet som er valgt.

Riktig styrke (hotness) er alltid et problem med curry, og disse små tørkede chilliene er kanskje ikke så lett å få tak i. Prøv deg derfor fram med chilli paste eller chilly pulver. Madrass curry pulver innholder selvfølgelig noe chilli, men det er ikke nok! Går det galt (den ble for sterk), bare pøs på med yogurt oppi selve gryta rett før servering (eller chreme freche).

Serveres med Basmati ris, kokt tørt i sin gryte, og andre tilbehør kan være coconut (raspet), slangeagurk i yogurt (deilig mot hotnessen), tomater m/yogurt dressing eller mango chutney.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar