Denne er basert på en oppskrift jeg fant i Hydro-kantinen i BA2 i 1991, og den ble servert der. Grei og lage, god og saftig. Den kan imidlertid lett bli for saftig, så stek til du har en ren fyrstikk (se under). Man kan vurdere å tørke noe fuktighet av den raspede gullerotmassen med tørkepapir, eller å snu kaka i ovnen når oversiden har fått en fin gyllen farge (fuktigheten legger seg på bunnen).
Bjørn.
Ingredienser til kaken:
• 4 egg
• 3 dl sukker
• 3 dl hvetemel
• 1 ss kanel
• 1 ss kardemomme
• 1 ts salt
• 1 ts vaniljeessens
• 2 ts natron/bakepulver
• 1,5 dl soyaolje
• 5 dl raspet gullerot
Pisk eggedosis av eggene og sukker (skikkelig stivt). Bland alle de tørre ingrediensene i melet og bland dette inn i eggedosisen. Bland til slutt inn oljen, vaniljeessensen og gulleroten.
Legg bakepapir i en halv langpanne (ca. 24 ganger 30 cm.) og hell i røren. Bak den på 180 grader i ca. 35 minutter. (Bakes den i f.eks. en 22 cm rund form må en beregne ca. 45 minutter, og den blir for tykk.) Når stekingen er over (test med fystikk), trekk kaka opp av pannen (med hjelp av bakepapiret) og snu kaka over på en stor rist og fjern bakepapiret (den vil være ganske fuktig på den siden).
Ingredienser til ostekremen oppå:
• 200 g kremost (ananas/mandarin, France: Mascapone eller fromage souple)
• 100 g myknet smør
• 250 g melis
• 2 ts vaniljeessens
Rør kremen til jenv konsistens. (Dersom problemer med ordinær håndvisp, bruk kraftig håndmixer til slutt.)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar