lørdag 4. desember 2010

Gulrotkake Petra

Denne er basert på en oppskrift jeg fant i Hydro-kantinen i BA2 i 1991, og den ble servert der. Grei og lage, god og saftig. Den kan imidlertid lett bli for saftig, så stek til du har en ren fyrstikk (se under). Man kan vurdere å tørke noe fuktighet av den raspede gullerotmassen med tørkepapir, eller å snu kaka i ovnen når oversiden har fått en fin gyllen farge (fuktigheten legger seg på bunnen).
Bjørn.


Ingredienser til kaken:
• 4 egg
• 3 dl sukker
• 3 dl hvetemel
• 1 ss kanel
• 1 ss kardemomme
• 1 ts salt
• 1 ts vaniljeessens
• 2 ts natron/bakepulver
• 1,5 dl soyaolje
• 5 dl raspet gullerot


Pisk eggedosis av eggene og sukker (skikkelig stivt). Bland alle de tørre ingrediensene i melet og bland dette inn i eggedosisen. Bland til slutt inn oljen, vaniljeessensen og gulleroten.

Legg bakepapir i en halv langpanne (ca. 24 ganger 30 cm.) og hell i røren. Bak den på 180 grader i ca. 35 minutter. (Bakes den i f.eks. en 22 cm rund form må en beregne ca. 45 minutter, og den blir for tykk.) Når stekingen er over (test med fystikk), trekk kaka opp av pannen (med hjelp av bakepapiret) og snu kaka over på en stor rist og fjern bakepapiret (den vil være ganske fuktig på den siden).


Ingredienser til ostekremen oppå:
• 200 g kremost (ananas/mandarin, France: Mascapone eller fromage souple)
• 100 g myknet smør
• 250 g melis
• 2 ts vaniljeessens


Rør kremen til jevn konsistens. (Dersom problemer med ordinær håndvisp, bruk kraftig håndmixer til slutt.)


Carrot cake

 Ingredients for the cake:

• 4 eggs

• 3 dl sugar

• 3 dl wheat flour

• 1 tablespoon of cinnamon

• 1 tablespoon cardamom

• 1 teaspoon of salt

• 1 teaspoon vanilla sugar

• 2 teaspoons baking soda/baking powder

• 1.5 dl soya oil

• 5 dl grated carrot

 

Beat the eggs and sugar (quite stiff). Mix all the dry ingredients in the flour and mix this into the egg mixture. Finally, mix in the oil and the grated carrot.

 

Place baking paper in a long pan (approx. 24 x 30 cm.) and pour in the batter. I used a pan that was 26 x 35 cm, and then it was a little lower, which I thought was OK. Bake it at 180 degrees for approx. 35 minutes.  When the baking is over (test with matchstick), pull the cake out of the pan (with the help of the baking paper) and turn the cake onto a large wire rack and remove the baking paper (it will be quite moist on that side).

 

Ingredients for the cheese cream on top:

• 200 g cream cheese

• 100 g softened butter

• 250 g icing sugar

• 2 teaspoons of vanilla sugar

Stir together into a smooth cream and spread it over the cake.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar