Bjørn.
Ingredienser til kaken:
• 4 egg
• 3 dl sukker
• 3 dl hvetemel
• 1 ss kanel
• 1 ss kardemomme
• 1 ts salt
• 1 ts vaniljeessens
• 2 ts natron/bakepulver
• 1,5 dl soyaolje
• 5 dl raspet gullerot
Pisk eggedosis av eggene og sukker (skikkelig stivt). Bland alle de tørre ingrediensene i melet og bland dette inn i eggedosisen. Bland til slutt inn oljen, vaniljeessensen og gulleroten.
Legg bakepapir i en halv langpanne (ca. 24 ganger 30 cm.) og hell i røren. Bak den på 180 grader i ca. 35 minutter. (Bakes den i f.eks. en 22 cm rund form må en beregne ca. 45 minutter, og den blir for tykk.) Når stekingen er over (test med fystikk), trekk kaka opp av pannen (med hjelp av bakepapiret) og snu kaka over på en stor rist og fjern bakepapiret (den vil være ganske fuktig på den siden).
Ingredienser til ostekremen oppå:
• 200 g kremost (ananas/mandarin, France: Mascapone eller fromage souple)
• 100 g myknet smør
• 250 g melis
• 2 ts vaniljeessens
Rør kremen til jevn konsistens. (Dersom problemer med ordinær håndvisp, bruk kraftig håndmixer til slutt.)
Carrot cake
• 4 eggs
• 3 dl sugar
• 3 dl wheat
flour
• 1
tablespoon of cinnamon
• 1
tablespoon cardamom
• 1 teaspoon
of salt
• 1 teaspoon
vanilla sugar
• 2
teaspoons baking soda/baking powder
• 1.5 dl
soya oil
• 5 dl
grated carrot
Beat the
eggs and sugar (quite stiff). Mix all the dry ingredients in the flour and mix
this into the egg mixture. Finally, mix in the oil and the grated carrot.
Place baking
paper in a long pan (approx. 24 x 30 cm.) and pour in the batter. I used a pan
that was 26 x 35 cm, and then it was a little lower, which I thought was OK.
Bake it at 180 degrees for approx. 35 minutes.
When the baking is over (test with matchstick), pull the cake out of the
pan (with the help of the baking paper) and turn the cake onto a large wire
rack and remove the baking paper (it will be quite moist on that side).
Ingredients
for the cheese cream on top:
• 200 g
cream cheese
• 100 g
softened butter
• 250 g
icing sugar
• 2
teaspoons of vanilla sugar
Stir
together into a smooth cream and spread it over the cake.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar