lørdag 25. desember 2010

Ribbe - Svineribbe

Stiansen's metode publisert i Rema's "julemagasin" 2020 fungerte ganske bra. Enkelt og greit.
Bjørn.

Ingredienser:
• 3kg flatribbe (dette var årets vinner fra "Folket" ferdig krydret)
• Mye salt og pepper


Tin ribba i 2 døgn i kjøleskap (dersom frossen).
Riss små ruter i svoren med en stor kjøkkenkniv. Det er viktig for sprø svor at du skjærer dypt nok, gjerne 1-2mm inn i kjøttet. Gni ribba inn med mye salt og nykvernet pepper og legg den kaldt i 2 døgn før steking. Ta den ut i værelsestemperatur en drøy time før steking.

Forvarm ovnen til 200 C med varmluft. Ribben legges med svoren NED i en smurt langpanne med ca. 3-4 dl. kokende vann. Dekk pannen godt med alu-folie (helt tett). Sett nederst i ovnen i 50 minutter.

Ta ribben ut og snu den over på en rist som plasseres på langpannen (lag forhøyning av folien under mitten av ribba). Ha i ytterligere ca. 4-5 dl. kokende vann og stek 1,5t på 180 C under/overvarme. Etterfyll med vann om nødvendig.

Skru nå opp temperaturen til 230 C over/undervarme og stek ytterligere 30 minutter.

Til slutt setter du på grill-elementene på fullt og stek ytterligere 3-5 minutter på 250 C. Følg nøye med, og stopp når litt av svoren er godt brent.

Ta ut ribba og la den hvile i min. 30 -45 minutter før den du skjærer i den (den er forsatt varm!).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar