Stiansen's metode publisert i Rema's "julemagasin" 2020 fungerte ganske bra. Enkelt og greit.
Bjørn.
Ingredienser:
• 3kg flatribbe (dette var årets vinner fra "Folket" ferdig krydret)
• Mye salt og pepper
Tin ribba i 2 døgn i kjøleskap (dersom frossen).
Riss små ruter i svoren med en stor kjøkkenkniv. Det er viktig for sprø svor at du skjærer dypt nok, gjerne 1-2mm inn i kjøttet. Gni ribba inn med mye salt og nykvernet pepper og legg den kaldt i 2 døgn før steking. Ta den ut i værelsestemperatur en drøy time før steking og snu den og la svoren "soake" i kaldt vann min. 30 minutter før steking (dropp snuingen i ovnen).
Forvarm ovnen til 200 C med varmluft. Ribben legges med svoren OPP og stekes i langpanne med litt væske først 45 min på 200 grader med vifte. Husk å etterfyll vann.
Ha i ytterligere kokende vann og stek 1time på 180 C med vifte. Etterfyll med vann om nødvendig.
Skru nå opp temperaturen til 220-230 C i Vifte-ovn MED laveste grill-funksjon og stek ytterligere ca. 15 minutter.
Skru nå opp temperaturen til 220-230 C i Vifte-ovn MED laveste grill-funksjon og stek ytterligere ca. 15 minutter.
Ta ut ribba og la den hvile i min. 30 -45 minutter før den du skjærer i den (den er forsatt varm!).
LANGTIDSSTEKT RIBBE
Stiansen hadde en oppskrift på langtidsstekt ribbe i REMA-magasinet, julen 2022.
TIPPS: Begynn å stek ribben kl. 22.00, for da er den klar neste dag ca. kl. 17.00.
RIBBEN:
3kg ribbe
2ss salt
2ss sort pepper, grovtknust
5dl + 1liter vann
2ss salt
2ss sort pepper, grovtknust
5dl + 1liter vann
BRUN SAUS:
1,5 liter stekekraft ispedd vann og en buljongterning (se under)
2ss Ribbefett fra stekingen
2ss hvetemel
1/2dl solbærsirup
1ss sitronsaft
salt
2ss Ribbefett fra stekingen
2ss hvetemel
1/2dl solbærsirup
1ss sitronsaft
salt
Du starter ut som ovenfor, men etter første stekingen (200 grader 1h), settes temperaturen ned til 75 grader over/undervarme og ribba stekes i ytterligere 17 timer. Husk nok vann, men det trengs ikke mye på denne temperaturen. TIPS: Ribben kan godt stå på 75 grader et par timer til før du avslutter med poppingen (se under).
Skru temperaturen opp til 230 grader over/undervarme og stek ribben i 15 - 20 minutter. Etter ca. 10 minutter starter poppingen. Ved 15-20 min. skal den være perfekt. Hvis ikke svoren er poppet, steker du de siste 3 - 5 minuttene med grillelementet på fullt og 250 grader. Følg med !!!!
Brun Saus
Sil stekekraften fra langpannen i et litermål. Skum bort fettet.
Hell på vann og en buljongterning slik at det blir tilsammen 1,5 liter kraft.
Fres ribbefettet og hvetemel i en kjele til det blir nøttebrunt. Spe med kraften og rør godt om så det ikke blir klumper.
Tilsett solbærsirup og smak til med sitronsaft. Kok sausen ned til 1 liter.
Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar