lørdag 4. desember 2010

River Cafe Chocolate Cake

Som navnet sier stammer denne dessertkaken fra River Cafe i London, og den spesielle avslutningen gjør at en får en glatt overflate på kaken (ikke den tradisjonelle oppbrukne overflaten). Også fin som del av en dessertsymfoni.
Bjørn.


Ingredienser:
• 200 g mørk sjokolade (70%+)
• 300 g usaltet smør
• 50 g mørke sjokoladebiter (event. Freias mokkabønner delt i to)
• 5 eggeplummer
• 225 g sukker
• 5 eggehviter, vispet svært stiv
• Zest av 1 apelsin
• Litt veldig finmalt kaffe (eks. 1 kapsel Nespresso)


Smelt sjokoladen og smøret saktesammen i en tykkbunnet kjele (ikke rør noe særlig) og når smeltet ha oppi Zest av apelsinen og kaffen.

Visp eggeplommene og sukkeret raskt sammen og bland forsiktig i sjokoladerøren når denne har fått avkjøle seg. Dersom du har problemer med konsistensen (kan skille seg litt), kjør håndmixeren oppi, og det ordner seg til en tykk glatt masse.

Nå vendes eggehvitene inn i massen, litt av gangen og husk på å legg i sjokoladebitene mot slutten. Hell i medium rund smurt form og stek på 180 grader i ca. 35 minutter.

Nå til den spesielle avslutningen, som gjøres umiddelbart etter at kaken er ute av ovnen:
1. dekk kakens overflate med bakepapir
2. sett en tallerken oppå bakepapiret (skal passe så tett som mulig nedi formen)
3. sett vekt på 2-3 kg oppå tallerkenen
4. la stå i press i 30 minutter før alt "demonteres"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar