Vår standard apperitifmat gjennom minst 10 år er basert hovedsakelig på en liten avisartikkel vi leste på 1990-tallet. Denne greske agurksalaten er utrolig anvendelig til alt mulig. Vi serverer den med en supertynne sprø salte kjeks til. Hver enkelt må selv plukke opp en kjeksbit og legge tzatziki oppå. Men egner seg yppelig som tilbehør til grillretter og som en ren tapas eller forrett med brød til. Den er holdbar i en drøy uke i kjøleskap under tett lokk.
Bjørn.
Ingredienser:
• 1 stor agurk, raspet med groveste raspejern
• 0,5 liter yoghurt naturell
• 1 ts salt
• 4 hvitløksfedd, presset
• Mye svart nymalt pepper
• 1 ss hvitvinseddik/eplesidereddik
• 1,5 ss olivenolje
Hell yoghurten i et melitafilter og la det dryppe ut vann min. 1 time (sett i kjøleskapet). I mellomtiden skal den raspede agurken plasseres i en stor bolle, saltes og settes under press. La den stå slik min. 1 time og væske seg.
Press ut alt vannet av agurken og hell det unna. Legg yoghurten oppå agurken i bollen og kvern pepper rett på, godt og lenge. Ta oppi hvitløken, eddiken og oljen og rør alt godt om. Smak event. til med ytterligere salt (forsiktig). Legg over på tett glass.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar