torsdag 3. februar 2011

Blåskjellsuppe med fennikel

Dette er en fin vri på en blåskjellsuppe, og retten kan lett utvides til hovedrett ved å legge 300 gram fisk/reker i passende biter i suppen litt før servering.
Bjørn.

Ingredienser:
• 1 kg blåskjell, vasket
• 1 løk, hakket
• 3 fedd hvitløk, hakket
• 2 dl hvitvin
• 1 hel fennikel, finkuttet
• ¼ rød chilli, eller litt chilli paste
• 1 gullerot, hakket
• 1 ss ingefærrot
• 3 dl kremfløte
• 2 ss Pernod
• Salt & pepper
• Champignon (passende mengde), skivet
• Estragon eller persille/gressløk


Start med å få blåskjellene til å åpne seg. Kok opp hvitvinen, løk og hvitløk i en stor kjele og hell i blåskjellene nå det koker. Fres på god varme under lokk i noen minutter til de har åpnet seg (3-5 minutter). Ta ut blåskjellene og rens skjellene. (Husk å legg mest mulig av kraften tilbake i kjelen.)

I ny kjele freses nå fennikel, gullerot, ingefær og chilli i smør og olivenolje til alt er myknet litt. Hell nå alt over i suppekjelen (blåskjellkraften) og tilsett kremfløten, pernod, salt og pepper. Kok til alt er mørt. Kjør alt dette i en hurtigmixer eller bruk stavmixer til du har en glatt suppe.

Champignon stekes i smør og reserveres.

Rett før servering legger du oppi de rensede blåskjellene, stekt champignonskiver og de friske urtene (er urtene tørkede, må de i langt tidligere).

Utvid til hovedrett:
Suppen kan lett utvides til hovedrett ved å legge følgende i suppen litt før servering (ca. 3-5 minutter):
• 100 gram steinbitt, i 1x1cm biter
• 100 gram laks, i 1x1cm biter
• 100 gram rensede reker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar