Dette er en klassisk spansk suppe som må serveres kald. Den bør lages dagen før for å få fram alle smakene. Jeg kom først borti Gazpacho hos noen venner i London på 1970-tallet, men dette er notater jeg har fra sommeren 1985.
Bjørn.
Ingredienser:
• 1 løk (ny-mild-rødløk ok)
• 2 røde paprika
• 2 grønne paprika
• 2 boker tomater med god tykk juice
• 1 slangeagurk
• 4 fedd hvitløk
• 1 liter kjøttbuljong (4 små 2dl terninger)
• Bladpersille (mye og hakket)
• Gressløk (mye og hakket)
• Juice fra 2 store sitroner
• 1 dl olivenolje
• Ca. 1 ½ ts salt
• 6 dråper Tabasco eller noe tilsvarende sterkt
Alle ingredienser til og med buljongen kjøres i hurtigmixer for å bli fullstending glatt, bortsett fra at du holder tilbake halvparten av paprikamengden og ¼ av slangeagurken for at disse kan tilsettes suppen som biter senere.
Smakstilsett persillen og resten av ingrediensene, tilsett den hakkede paprika og agurk og la suppen stå i kjøleskap over natten. Serveres kald.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar