Her tages hva man haver. Det kan være et fint tilbehør til fest ved tallerkenservering. Press en god posjon med ferdigstekte grønnsaker i en åpen liten rund form på tallerkenen, fjern formen og du har et grønnsakstårn.
Bjørn.
Ingredienser til 4 personer:
• 1/2 rødløk, finhakket
• 2 fedd hvitløk, finhakket
• Frisk ingefær, finhakket
• 1 gullerot, hakket i små biter
• 4 champignon, i små biter
• 1 rød paprika, i små biter
• 2 vårløk, hakket i biter
• 1 squash, i små biter, men uten "kjernen"
• Salt & pepper
• Vermouth, sherry eller hvitvin ved oppvarming før servering
Husk at alt må kuttes opp før en starter å steke.
Surr de første 4 ingrediensene passe møre i litt olivenolje og hell oppi alle de andre ingrediensene og stek veldig kort og sett til side til nær tidspunktet for servering.
Når maten skal serveres, hell på en slant vin og fres opp på full varme til alt er mørt og veldig varmt og væsken dampet vekk. Vær forsiktig med mer olje. Oljen vil ikke forsvinne og vil renne utover tallerkenen.
Kan danderes i en haug, flankert av små asparges eller alene som tårn som forklart ovenfor.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar