lørdag 12. februar 2011

Purre-kompott med ingefær og lime.

Orginalt serverte Hellstrøm denne til stekte kamskjell, men vi synes den passer fint til det meste av fisk og lyst kjøtt.

Ingredienser:
• 1 stor purre, kun hvite delen som kuttes i ca.0,5 cm skiver
• 1 ss frisk ingefær, finhakket
• Skallet av 1/2 lime
• Juicen fra 1 lime
• Salt og pepper
• 1 ss mild honning
• 50 gram smør


Bland godt alle de 5 første ingrediensene i en stor bolle og la dette stå og marinere 1/2 - 1 time. Hell alt over en stor sil for å få ut det eksessiv væske av blandingen før steking.
Smelt smør og honning i en kasserolle og ha i purreblandingen. La det surre på svak/middels varme med lokk til purren er god og myk. Dersom det fremdeles er igjen væske, ta av lokk og øk varmen, men pass på at den ikke tar farge, til det er blitt en slags kompott. Smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar