søndag 13. februar 2011

Pære og spinatpure

Dette tilbehøret passer fint til lam eller annet kjøtt og er tilpasset fra et utklipp fra en britisk publikasjon fra tidlig på 1990-tallet.
Bjørn.

Ingredienser til 4 små porsjoner:
• 300 gram frisk spinat, vaskes godt og klipp av stilker
• 1 mør pære, skrellet og delt i 4 båter (fjern kjernen)
• 15 gram smør
• Salt & pepper
• 1/4 dl. kremfløte eller creme fraiche (ca.) - frivillig, ikke i orginaloppskrift
• 1 - 2 ss sherry (ca.) - frivillig, ikke i orginaloppskrift


Kok pærestykkene i kokende vann ca. 15 minutter til ganske myk.

Surr spinaten i litt olivenolje til den er falt godt sammen. Tørk spinaten i litt kjøkkenpapir.

Kjør pære og spinat i en kjøkkenmaskin (metall-blad) og tilsett salt og pepper. Stavmixer kan brukes, men ikke for lenge, så konsistensen ikke blir for fin.

Varm opp purreen i en kjele og rør inn litt smør. Rør inn sherry og fløte til passe konsistens og smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar