mandag 14. februar 2011

Sjampinjongpure

Dette er hentet fra et norsk tidskrift på 1990-tallet og var signert Edgar Ludle, østerikeren som brakte gourmetkjøkkenet til Sandefjord. Det er virkelig et velsmakende tilbehør, men fargen kan synes noe kjedelig brun. Ha en fargeklatt også på tallerkenen!
Bjørn.

Ingredienser:
• 250 gram frisk sjampinjonger, hakket
• 1 liten løk, hakket
• 1 ss olivenolje
• 1 dl hvitvin
• 1 dl kremfløte eller matfløte
• Salt og pepper
• 1 ss sherry
• 1 ss portvin


Fres løk og sopp i oljen til passe myk. Tilsett hvitvin og fløte og kok ved kraftig varme ca. 10 minutter (det meste av væsken skal fordampe). Kjør nå en stavmixer i blandingen og smak til med salt & pepper og den siste vinen. Ikke kjør stavmixeren for lenge. Konsistensen skal ikke bli helt glatt. Prøv deg fram og smak underveis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar