Gresskar er ikke så mye brukt i Norge, men i Frankrike er det overalt sent på høsten. De er ikke modne før i november og da nærmer det seg tiden da det er godt med varme supper. Denne varianten er litt sterk, men det kan regulere selv. Anne
Ingredienser:
• 400 gram gresskarkjøtt uten skall og frø
• 1 potet ( litt melen type )
• 1 gul løk
• 1 liten purre
• 3 fedd hvitløk
• 25 gram fersk ingefær
• 2 ss olivenolje til steking
• 1 ts sterk karripulver
• ½ ts cayennepepper ( kan sløyfes )
• 6 dl grønnsakkraft, gjerne på terning
• 1 dl matfløte, ev. litt crème fraîche i tillegg
• Salt ev.litt malt muskatnøtt
• Hakket kryddergrønt, f.eks koriander eller dill
• Ristede gresskarfrø eller solsikkefrø
Rens og skjær gresskar, potet, løk, purre i biter, finhakk hvitløk og ingefær. Surr løk, purre, hvitløk og ingefær i litt olje, tilsett gresskarbiter, karripulver og cayennepepper og fres videre noen minutter. Så tilsetter du potetbiter og buljongen og lar suppen småkoke under lokk 25 – 30 minutter til alt er ordentlig mykt.
Kjør suppen i en blender, eller bruk en stavmikser til en jevn konsistens. Rør inn fløte, crème fraîche og smak til med salt og revet muskat. Du kan tilsette litt mer buljong hvis suppen er blitt for tykk.
Varm opp suppen ved servering, dryss over kryddergrønt og ristede frø. Det smaker også godt med biter av ristet spekeskinke eller bacon som garnityr.
Er det vanskelig å få tak i gresskar kan det byttes ut med gulerøtter. Også veldig godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar