tirsdag 18. januar 2011

Fennikel og appelsinkompott **

Dette tilbehøret er tatt fra en rett med kalvefile i Undertun’s bok Årstidene fra tidlig på 1990-tallet. Den passer fint med alt lyst kjøtt og er lett å lage.
Bjørn.

Ingredienser:
• 1 stor fennikel, delt i to og kuttet i tynne skiver
• 3 fedd hvitløk, hakket
• 2 dl. appelsinjuice
• Zest fra en appelsin
• 2 ts Pernod
• 30 gram smør
• Bladpersille
• Salt & pepper


Fres fennikelen og hvitløken i en gryte med rikelig olivenolje i 10-15 minutter. Fennikelen skal ikke brunes, men bli bløte. Salt og peppre og hell oppi væsken og persillen. La det hele putre 20-25 minutter til fennikelen er helt myk og en har en konsistens av en kompott.

Rett før servering, varmes kompotten opp med noen klatter smør. Det kan gjerne serveres rett på tallerkenene ved hjelp av åpne runde former, som fjernes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar