lørdag 15. januar 2011

Marinert tunfisk

Denne oppskriften fant vi i kokeboken Mat & Vin fra Bølgen og Moi og har etter litt justering blitt en populær forrett eller som en del av en buffet. Den er enkel å lage, men krever at man finner tunfisk av god kvalitet. Frosne blokker av sushi kvalitet er et godt valg. Anne


Ingredienser:

• 200 gram tunfisk av god kvalitet, gjerne som en frosset blokk
• 1 ss finhakket fersk ingefær
• 1 ss finhakket hvitløk ( ta ut ev. grønn kjerne )
• ½ finhakket rød chili uten frø
• 2 finsnittet vårløk
• Kvernet havsalt
• Nykvernet pepper
• Saft fra en lime
• 8 ss god olivenolje so ikke er for sterk i smaken

Skjær fisken i tynne skiver og legg på et pent serveringsfat eller direkte på hver tallerken. Dryss over ingefær, hvitløk, chili og vårløk. Kvern over salt og pepper.

Drypp over limesaft ( litt forsiktig ) og rikelig med olivenolje.

Fisken kan legges opp litt tid i forveien, mens lime og olje bør tas over ikke mer enn en halvtime før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar