Denne oppskriften så jeg i Decanter Magazine i september 1989, og vi brukte den mye gjennom hele 1990-tallet. Veldig god og greit tilbehør til det meste av kjøtt.
Bjørn.
Ingredienser:
• 6 løk, halvert og skåret i tykke skiver
• 50 gram smør
• Litt sukker
• 3 fedd hvitløk
• Fersk ingefær (samme kvanta som hvitløk)
• 2-3 dl rødvin
• 1 ss vineddik
• Salt & pepper
• 100 gram smør
• Persille eller gressløk, hakket
Stek løk, hvitløk og ingefær i en stor kjele med smør. Tilsett etter en stund litt sukker og la det få en lett gyllen farge. Tilsett rødvin, eddik, salt og pepper og kok over lav varme i ca. 1 time.
Rør inn 100 gram smør og persille rett før servering.
Jeg har senere sett at Barmen har anbefalt en litt annen vri på denne retten. Han bruker rødløk med noen rosiner og vineddik og balsamico-eddik (ikke rødvin). Han lar det bli en kompott. Prøv deg fram.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar