søndag 2. januar 2011

Tom Kha Kai (Hot sour chicken soup with coconut milk)

Dette var en av favorittrettene fra et av matkursene i Thailand i 1999, en meget smakful og rask suppe servert i suppeboller. Orginalen er ganske sterk på chili, men her er det opp til hver person å prøve seg fram. Dersom du ikke finner ingrediensene på Centra, prøv en spesialbutikk mot slutten av Torggata. Bjørn. 

Ingredienser (4 personer):
 • 1 boks (4 dl.) Coconut milk
 • 4 dl. kylling buljong (med terninger/pulver)
 • 200 g kylling, i småbiter
 • 4 sitron gress, banket flat og skåret i store biter (spises ikke)
 • 1 løk, i syltynne halvskiver
 • 4 hvitløksbåter, knust og hakket smått
 • Minst 6 cm galamga røtter, i tynne skiver
 • Ca. 10 kaffir lime blader (spises ikke)
 • 1-2 ss fish sauce
 • 2-3 ts sukker
 • Koriander blader (ferske), hakket
 • 2 lime, i båter
 • Chilli fra 1-2 små sterke chilli, finhakket og uten frø.

Gjør klar alle ingredienser før du starter på konfyren. Kok opp coconut milk og kyllingbuljongen i en stor kaserolle. Legg følgende oppi gryta raskt etter tur: kyllingen, sitrongress, løken, hvitløken, galamga og kaffir limes bladene. La alt småkoke til kyllingen er ferdigkokt (6-7 min), smak til med fish sauce, sukker og frisk koriander. Server i suppeboller med en limebåt til hver person (presses av hver enkelt etter smak), samt send rundt en liten skål med chilli.   Thai

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar