lørdag 15. januar 2011

Sechuankylling

Kinesisk mat for meg blir som oftest fra Sechuan-regionen, og dette er en enkel men smakfull rett. Originalt en wok-rett, men kan lages i stor stekepanne med høye kanter. Grønnsakene kan selvfølgelig byttes ut med hva en har tilgjengelig i kjøleskapet. Ikke hakk grønnsakene i små biter, men biter som passer for å spises. Sechuan er kjent for sterk mat, men 1 ts. chillipaste pr. person gir kun medium styrke. Men det må smakes til.
Bjørn.

Ingredienser til 2 personer:
• 1 kyllingfile, skåret i biter
• 1 paprika, i biter
• 1 løk, i biter
• ½ squash, i biter etter at kjernen er fjernet
• 1 gullerot, i skiver
• 6 sopp, i skiver
• 100 gram sukkererter
• 2 hvitløksbåter, finhakket
• 2 ss fersk ingefærrot, finhakket
• 2 ss Kecap manis (søt og tykk soyasaus)
• 2 ts Sambal Oelek (chillipaste), for medium sterk mat
• Olje til steking


• 1,5 dl. hønsebuljong
• 4 ss soyasaus
• 1,5 ts potetmel til jevning (helt til slutt)


Forbered først alle ingrediensene. Det er dette som tar tid.

Stek først kyllingbitene raskt, til de nesten er ferdige. Ta ut og reserver. Stek nå alle grønnsakene, først de som krever lengst steketid (løk, hvitløk, ingefær og gulleroten sammen med Kecap manis og Sambal Oelek), deretter soppen, squash, paprika og sukkerertene. Stekingen hittil tar neppe stort mer enn 15 minutter til sammen.

Tilsett nå væskene og kyllingen. La alt frese 1-2 minutter og jevn tilslutt med potetmel. Server straks med rykende varm basmati ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar