tirsdag 18. januar 2011

Løk med ris *

Dette tilbehøret har ukjent opprinnelse, men kan være svært anvendelig til alt lyst kjøtt. Det kan gjerne lages nesten ferdig lenge før servering.
Bjørn.

Ingredienser som hovedtilbehør til 8 personer:
• 1,5 dl eller 125 gram ris
• 1,5 ts salt

• 1,2 kg løk (brutto), delt i to og skåret i tynne skiver
• 50 gram smør
• Salt & pepper

• 1 dl kremfløte, matfløte eller crème fraiche
• 1 dl revet ost (kan sløyfes)


Kok opp riklig med vann, salt vannet og hell i risen. La den koke i 5 minutter før du heller risen over i en sil og kjøler den kraftig ned i rennende kaldt vann. La risen renne fra seg i silen.

Stek løken i smøret ganske kort i en stor ovnsfast gryte. Hell på risen, salt og pepper og rør godt om. Sett gryten i ovnen på 150 grader i 45 – 60 minutter.

Rett før servering tilsettes kremfløte og ost.

Dette blir et velsmakende, men ganske nøytralt tilbehør. Dersom retten passer bedre med krydret tilbehør, er det bare å røre ut krydderene i den oppvarmede kremfløten og la det koke litt sammen før det tilsettes ris/løk-blandingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar